Όλα για το ορθοπεδικοσ

Το έξυπνο κόλπο του ΧΧΧΧΧ, που δεν είναι Αυτός που συζητά

 

Η κατάσταση αυτή ονομάζεται οστεοαρθρίτιδα και μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν δεν διορθωθεί άμεσα. Δείτε τις συχνότερες παθήσεις του γόνατος.Ο ορθοπεδικός χειρουργός ή ο αθλητίατρος θα σας διαφωτίσει σχετικά με την πάθηση που έχει προκληθεί.


Το όνομα «Ορθοπαιδική» εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1741 από το γάλλο ιατρό Νicolas Andry , καθηγητή στο πανεπιστήμιο των Παρισίων από τις ελληνικές λέξεις «Ορθόν» και «Παιδίον» (Ίσιο παιδί). Στην Ελλάδα το όνομα Ορθοπαιδική βρέθηκε να γράφεται με ε από το «Ορθός» και «Πέδη» αλλάζοντας την ιστορική του ετυμολογία και προέλευση.


Διαβάστε περισσότερα : ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ή ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ .

 

 

 

Λεπτομέρειες, μυθοπλασία και ορθοπεδικοσ


 

 

 



Το όνομα Ορθοπαιδική εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στη διεθνή βιβλιογραφία το 1741. Το σχημάτισε ο Γάλλος ιατρός Nicolas Andry (1658-1742), καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων από τις ελληνικές λέξεις “Ορθός” και “Παιδίον” (ίσιο παιδί) και το παρουσίασε στο βιβλίο του «Traite d΄ orthopédie ou l΄art de prevenir et corriger dans les enfants les difformites du corps» «Πραγματεία περί ορθοπαιδικής ή τέχνη της προλήψεως και διορθώσεως των σωματικών δυσπλασιών (ή παραμορφώσεων) στα παιδιά».

 

 

 

 

 

 


Το όνομα αυτό έγινε αποδεκτό προοδευτικά από όλα σχεδόν τα κράτη και σιγά σιγά επεκτάθηκε και στους ενήλικες. Ειδικά η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών, η μεγαλύτερη στον κόσμο (αριθμεί 20 χιλιάδες περίπου μέλη), πέραν της αποδοχής του ονόματος Ορθοπαιδική, τοποθέτησε στο κέντρο του εμβλήματός της τις λέξεις “Ορθόν Παιδίον” με ελληνικούς χαρακτήρες.


Στην Ελλάδα το όνομα Ορθοπαιδική βρέθηκε να γράφεται με ε από το “Ορθός” και “Πέδη” (τροχοπέδη) αλλάζοντας την ιστορική του ετυμολογία και προέλευση. Πουθενά δεν αναφέρεται πότε, πώς και από ποιους έγινε αυτή η αλλαγή, οπωσδήποτε όμως δεν έγινε από κανένα συλλογικό όργανο και βεβαίως ούτε από τον κ. Χρυσοσπάθη, πρώτο ΄Ελληνα καθηγητή Ορθοπαιδικής, ο οποίος απλώς το δέχθηκε, αν και δεν συμφωνούσε με την προέλευση από το “Ορθός” και “Πέδη”.

 

 

 

Ο μεγαλύτερος οδηγός για ορθοπεδικοσ


Φαίνεται λοιπόν ότι μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα το όνομα Ορθοπαιδική εγράφετο με αι, όπως αναφέρεται στο λεξικό «Ιατρική» του υφηγητού της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Καρυοφύλλη (Β΄τόμος, σελίδα 370, έκδοση 1896) και επιβεβαιώνεται από τον καθηγητή Ι. Χρυσοσπάθη στο βιβλίο του «Ορθοπεδική» (έκδοση 1932, σελίδα 5) με τη φράση: «δι΄ ό και απεκάλεσεν ταύτην ο Andry «Ορθοπαιδική» εκ του “Ορθός” και “Παις”» και συνεχίζει: «το όνομα αυτό του ημέτερου κλάδου διετηρήθη μέχρι των ημερών ημών (αρχές του 20ου αιώνα)».

 

 

 

 


Μπαμπινιώτη (σελίδα 1728) αποδίδει το ελληνικό αι όπως pédiatrique: παιδιατρική, pédagogie: παιδαγωγική, péderastie: παιδεραστία κ.ά. Και εκ των υστέρων ανεζήτησαν ρίζες στην ελληνική γλώσσα για να το στηρίξουν. Διότι είναι παράδοξο, εκείνοι που άλλαξαν την ονομασία “Ορθοπαιδική” σε “Ορθοπεδική”, επειδή δεν τους ικανοποιούσε, να μη δημιούργησαν ένα καινούργιο διαφορετικό όνομα πιο αντιπροσωπευτικό κατά τη γνώμη τους αλλά να πήραν το ιστορικό όνομα και να αλλοίωσαν την ετυμολογία του αφήνοντάς το φωνητικά ακριβώς το ίδιο.


Η σκέψη μήπως γίνει εκμετάλλευση από τους κύκλους αυτούς του εξωτερικού, της αδικαιολόγητης αλλαγής του ονόματος “Ορθοπαιδική” σε “Ορθοπεδική” στην Ελλάδα από το αρχικό του Andry έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα. Η γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ορθοπαιδικής Εταιρείας (ΕΕΧΟΤ) μετά από εισήγηση πολλών καθηγητών Ορθοπαιδικής Ελληνικών Πανεπιστημίων και ύστερα από πολλές συζητήσεις αφού ζήτησε τη γνώμη τριών καθηγητών γλωσσολογίας από τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αποδέχθηκε το 1997 την επαναφορά του ονόματος “Ορθοπαιδική” στις ιστορικές του ρίζες γράφοντάς το με αι, όπως ακριβώς το σχημάτισε το 1741 ο καθηγητής Nicolas Andry από τις ελληνικές λέξεις “Ορθόν Παιδίον”.

 

 

 

5 Συμβουλές για το ορθοπεδικοσ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα


Και τα δύο ονόματα είναι σωστά και τα δύο δεν καλύπτουν πλήρως όλο το φάσμα της Ορθοπαιδικής σήμερα - ορθοπεδικοσ. Το θέμα είναι καθαρά ιστορικό και η απόφαση της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας να γράψει το όνομα «Ορθοπαιδική» με αι δεν σημαίνει αλλαγή ονόματος, αλλά επαναφορά του ονόματος στις ιστορικές του ρίζες όπως το πρωτοσχημάτισε ο καθηγητής N.


Θα ήταν τραγικό ένας καθηγητής από άλλη χώρα να δίνει πριν από 260 χρόνια ελληνικό όνομα σε ένα καινούργιο κλάδο της ιατρικής τιμώντας την ελληνική γλώσσα όταν δεν υπήρχε ελληνικό Κάντε κλικ ΕΔΩ κράτος, το όνομα αυτό να γίνεται αποδεκτό από τις Ορθοπαιδικές Εταιρείες όλου σχεδόν του κόσμου και η Ελληνική Ορθοπαιδική Εταιρεία να απεμπολεί την τιμή αλλάζοντας μόνο αυτή το όνομα.


Π. Συμεωνίδης Καθηγητής Ακαδημαϊκός (ΑΜ) Πρόεδρος Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών. Dr.Ανδρέας Καραγιάννης M.D. Ph. D.

 

 

 

Το έξυπνο κόλπο του ΧΧΧΧ που κανείς δεν συζητά


Εθνάρχου Μακαρίου 9 & Ελ - ορθοπεδικοσ. Βενιζέλου 1 185 47 Νέο Φάληρο

 

 

 

 


Στο Ορθοπαιδικό τμήμα της Κλινικής εκτελούνται ετησίως εκατοντάδες ορθοπαιδικές επεμβάσεις. Πολλές από αυτές απαιτούν νοσηλεία, ενώ άλλες εκτελούνται σε εξωτερικούς ασθενείς με ελάχιστη παραμονή στην Κλινική. Οι πιο συχνές επεμβάσεις που γίνονται καθημερινά περιλαμβάνουν:Αρθροπλαστικές Αρθροσκοπήσεις γόνατοςΚατάγματα και τραύματα του μυοσκελετικού συστήματοςΕπεμβάσεις χεριούΕπεμβάσεις μικροχειρουργικήςΕπεμβάσεις ποδιού Επεμβάσεις σπονδυλικής στήληςΕπεμβάσεις σε παιδιά‍‍ Τμήμα Αθλητικών Κακώσεων και Αρθροσκοπικής ΧειρουργικήςΤμήμα Μυοσκελετικής ΟγκολογίαςΤμήμα Επανορθωτικής Χειρουργικής Ισχίου και ΓόνατοςΤμήμα ΠαιδοορθοπαιδικήςΤμήμα Χειρουργικής Χεριού και ΜικροχειρουργικήςΤμήμα Χειρουργικής Σπονδυλικής ΣτήληςΤμήμα Χειρουργικής Ώμου και ΑγκώναΤμήμα Χειρουργικής Ποδιού και Ποδοκνημικής Στο Ορθοπαιδικό τμήμα της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» θα λάβετε εξειδικευμένη φροντίδα από ειδικούς χειρουργούς ορθοπαιδικούς με μεγάλη εμπειρία, βαθιά γνώση και σύγχρονη εκπαίδευση πάνω σε όλα τα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα της ορθοπαιδικής χειρουργικής.


Κάθε επιμέρους τμήμα στελεχώνεται από εξειδικευμένους χειρουργούς και θεραπευτές, με μοναδικό στόχο τη θεραπεία ασθενών με παθήσεις και προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος. ‍ Διαγνωστικά, η Κλινική διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας μαγνητικό και αξονικό τομογράφο, που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στη διάγνωση των παθήσεων και κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος. Θεραπευτικά, πέντε σύγχρονα ακτινοσκοπικά μηχανήματα (C-arm), μεταξύ των οποίων και ένα μικρό (mini C-arm), βοηθούν τους ορθοπαιδικούς χειρουργούς να εκτελούν πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις με μεγάλη ακρίβεια και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 

 

ορθοπεδικοσ Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε


Η Κλινική μας διαθέτει επίσης πέντε τελευταίας τεχνολογίας χειρουργικά μικροσκόπια που χρησιμοποιούνται σε επεμβάσεις μικροχειρουργικής και σπονδυλικής στήλης. Επιπλέον, οι υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, με σύστημα κάθετης ροής αέρα, μειώνουν στο ελάχιστο τον κίνδυνο των χειρουργικών λοιμώξεων. Επίκεντρο της θεραπευτικής προσέγγισης του τμήματος αποτελεί ο ασθενής ως άνθρωπος. Στόχος μας δεν είναι μόνο η θεραπεία του ορθοπαιδικού προβλήματος, αλλά και η ανακούφιση του ασθενούς από το άγχος και την ανασφάλεια που δημιουργείται με την εμφάνιση οποιασδήποτε νόσου.

.gr/wp-content/uploads/2019/12/spagakos-2.jpg|https://qbrains.gr/wp-content/uploads/2016/06/evgeniadis-orthopedikos-veria.jpg|https://orthopedikos-bouchlis.gr/wp-content/uploads/2021/08/%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1-min.jpg|https://i0.wp.com/zkokkalis.gr/wp-content/uploads/2021/06/dr.-zinon-th.-kokkalis-orthopaidikos-cheiroyrgos-epikoyros-kathigitis-orthopaidikis-iatriki-scholi-panepistimioy-patron.png?fit=400%2C400&ssl=1|https://nosokoma247.gr/wp-content/uploads/2019/02/mataragas-ilias-orthopedikos-xeirourgos-ugeia-nosokoma247-770x470.jpg|https://ksarantos.gr/wp-content/uploads/2019/09/bookandry1.jpg|https://www.vasileiadismicrohandsurgery.gr/images/2020/03/26/doctor.jpg|https://www.tsolos.gr/media/k2/items/cache/1c0ae2205709722b62e843abc0471a55_Generic.jpg|https://orthopedikos-adam.gr/wp-content/uploads/2018/10/cropped-logo-adam-grey-1.png|https://i1.prth.gr/images/1168x656/files/2018-04-01/BackCarePage1.jpg|https://www.osteohealth.gr/wp-content/uploads/2021/11/DSC05841-copy-scaled.jpg|https://i.ytimg.com/vi/KKL0jijAdYk/maxresdefault.jpg|https://i.ytimg.com/vi/agQ_h0OzDLU/maxresdefault.jpg|https://i.ytimg.com/vi/6kUT46iUv_w/maxresdefault.jpg|https://www.nextdeal.gr/sites/default/files/styles/article_single_940x565/public/article/2020-02/shutterstock_713128687.jpg?itok=UtYjMLPm|https://www.iatropedia.gr/wp-content/uploads/2015/11/535256a758d01aa1634b51f7dfe06944.jpg|https://www.iciao.gr/wp-content/uploads/2020/08/1-anastasopoulos-0.jpg|https://static.wixstatic.com/media/692270_f0715de1faa64882b0a4a61da9c38eef~mv2.jpg/v1/fit/w_1000%2Ch_905%2Cal_c%2Cq_80/file.jpg|https://i.ytimg.com/vi/B9_0dy6jTjU/maxresdefault.jpg|https://i.ytimg.com/vi/LvXO7pZJg5w/maxresdefault.jpg|https://www.nextdeal.gr/sites/default/files/styles/article_single_940x565/public/article/2020-09/ioannis-vlamis_0.jpg?itok=7yNyiJQq|https://ortho-markopoulos.gr/wp-content/uploads/2020/09/%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-logo-3-3.jpg}"/>Η θεραπεία διακρίνεται σε συντηρητική και χειρουργική - ορθοπεδικοσ. Συντηρητική αγωγή (σε γενικές γραμμές όταν η γωνία σκολίωσης είναι μικρότερη από 50ο ) Σε γωνίες

 

 

 



Τώρα έχει σχεδόν εξολοκλήρου αντικατασταθεί από τον κηδεμόνα τύπου Boston που αφήνει ελεύθερο το άνω τμήμα της ΣΣ Γενικά η χρήση κηδεμόνων δεν βελτιώνει τη σκολίωση αλλά μάλλον συγκρατεί την επιδείνωση και γίνεται μέχρι την σκελετική ωρίμανση. Χειρουργική αγωγή εφαρμόζεται σε γωνίες> 40-50ο και όταν υπάρχει ακόμη σκελετική ανάπτυξη ή όταν εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό και ανάλογα με την ηλικία.


«Παγωμένος ώμος» είναι ένας όρος που περιγράφει μια παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο από επώδυνη δυσκαμψία. Ο ασθενής παρατηρεί απώλεια του εύρους κίνησης σε περισσότερες από μια κατεύθυνση. Ο ιατρικός όρος για τον παγωμένο ώμο είναι η συμφυτική θυλακίτιδα, και περιγράφει μια φλεγμονώδη πάθηση που προσβάλλει ολόκληρο το πέταλο των στροφέων και τον Διαβάστε περισσότερα υποκείμενο θύλακο της άρθρωσης οδηγώντας σε ρίκνωση των ιστών και προσκόλληση του θυλάκου σε παρακείμενους ιστούς (π.χ.

 

 

 

Οι βασικές αρχές του ορθοπεδικοσ


Το αποτέλεσμα είναι να πονάει ο ασθενής και να μη μπορεί να εκτελέσει απλές ασκήσεις της καθημερινότητάς του. Εικόνα :Ο θύλακος του φυσιολογικού ώμου είναι χαλαρός, έτσι ώστε να επιτρέπεται στον ώμο να μπορεί να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση (αριστερά). Με την ανάπτυξη της συμφυτικής θυλακίτιδας ο ερεθισμός και η φλεγμονή οδηγεί σε ρίκνωση του θυλάκου.Η φυσιολογική κίνηση του ώμου ποικίλει σε μεγάλο βαθμό και ορισμένοι άνθρωποι παρουσιάζουν μεγαλύτερη χαλαρότητα των αρθρώσεών τους από άλλους εντός του φυσιολογικού εύρους κίνησης Εικόνα :Η φυσιολογική εμβιομηχανική του ώμου επιτρέπει ένα μεγάλο εύρος κίνησης σε όλες τις κατευθύνσεις (αριστερά).

 

 

 

 


Στην πρωτοπαθή μορφή περιλαμβάνεται ο ιδιοπαθής «παγωμένος ώμος» (χωρίς γνωστή αιτία) ενώ οι δευτεροπαθείς μορφές περιλαμβάνουν τον σακχαρώδη διαβήτη, τον τραυματισμό και τις χειρουργικές επεμβάσεις. Παρά τις διαφορές, που θα περιγραφούν παρακάτω, όλες οι παραλλαγές του παγωμένου ώμου συνεπάγονται κάποιο βαθμό φλεγμονής της άρθρωσης (θυλακίτιδα) και αυτό οδηγεί σε ανάπτυξη ουλώδους ιστού, συμφύσεων, και τελικά, ρίκνωσης του θυλάκου.


Τέλος, η προσβολή του ενός ώμου αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής και του άλλου.Εικόνα :Στον φυσιολογικό ώμο (αριστερά) οι σύνδεσμοι και ο θύλακος είναι λεπτοί και λευκοί. Στον παγωμένο ώμο (δεξιά) ο αρθρικός θύλακος εμφανίζεται ερυθρός και οιδηματώδης λόγω της φλεγμονώδους αντίδρασης.Στην περίπτωση της ιδιοπαθούς συμφυτικής θυλακίτιδας έχουν περιγραφεί τρεις φάσεις.


«ο ώμος αρχίζει να παγώνει» (Σταθεροποίηση) Μείωση του πόνου συνοδευόμενη από μεγάλη δυσκαμψία. Ο ώμος δεν απάγεται και δεν κάνει στροφή. «παγωμένος ώμος» (Αποκατάσταση) Χαρακτηρίζεται λάβετε περισσότερες πληροφορίες από σταδιακή βελτίωση της κίνησης και μείωση του πόνου. «απόψυξη του ώμου»Η χρονική διάρκεια και των τριών σταδίων μπ&o
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Όλα για το ορθοπεδικοσ”

Leave a Reply

Gravatar